Super geslaagde Slagwerkdag!

De Slagwerkdag 2012 is een enorm succes geworden. Van begin tot eind liep het allemaal naar behoren en waren alle deelnemers enthousiast.

Om 11.00 uur begon de optocht door het centrum van Holten die een goede 40 minuten duurde om vervolgens weer bij het beginpunt de sporthal 't Mossink uit te komen. Het was een warme dag zo midden in oktober dus de uniformen maakten na de optocht al snel plaats voor T-shirts. 

Toen iedereen weer was opgefrist was het tijd voor de lunch. Deze bestond uit tomatensoep met belegde broodjes.

Om iets voor 13.00 uur begon H.M.V. aan haar try-out Drumsurprises die zaterdag 27 oktober plaatsvindt in het Kulturhus te Holten. De theatershow liep niet helemaal gesmeerd en was het voor iedereen wennen om op deze manier op te treden. Aankomende week wordt hier volop mee aan de slag gegaan zodat we ook een geweldige theatershow neer gaan zetten. Kaartverkoop voor de theatershow loopt via www.kulturhusholten.nl of via de VVV.

Na de try-out nam Oscar Kraal het podium over en was iedereen onder de indruk van zijn drumtechnieken en uitleg op zijn kijk op slagwerk. Een unieke ervaring die een beetje slagwerker wel bij zal blijven.

Na de Clinic werd het langzaam tijd voor het diner die bestond uit gebakken aardappelen of friet samen met schnitzel of kipfilet met groenten  en salade. Het heeft goed gesmaakt want dat was te zien aan de lege schalen en pannen.

Om 19.00 uur stond H.M.V. op het podium om de aftrap van het concert te geven. Hierbij werden vier onderdelen van de theatershow getoond om het publiek een kijkje in de keuken te laten nemen met wat er op 27 oktober op het programma staat.

 

Vervolgens nam Slagwerkgroep St. Antonius uit Vragender zijn plek in en speelde de drie nummers A Groovy Kind of Latin van  J. Schipper, Chill out Samba van A. Goldenbeld en Drum Ecstasy van P. Visser.

 

Hierna was er tijd voor een kortte pauze met een verloting van diverse prijzen aangeboden door DA Wedda, C1000 Leon Haanstra en Jan ter Maat.

Na de pauze trad St. Caecillia uit Saasveld op met de nummers Edingburg Games van J.G. Schroen, Highland Sound van J. Corstjens en Port Salute van J. Schipper. 

 

Daarna wqs het de tijd voor Slagwerkgroep POP uit Beltrum die de nummers Hand-Talking  van E. Koopman, S-Gravensamba van M. Ponsioen, Samba  van E. Broeke en tot slot To the Japanese Drummers van J. Schipper.

 

Nadat Slagwerkgroep POP het podium had verlaten kwam de meest opvallende act van de avond het podium op. Dit is onmogelijk te beschrijven wat hier allemaal gebeurde en later zal het op de filmbeelden een stuk duidelijker worden. Hij komt uit Zuid-Afrika en liet iedereen meeslepen met Zuid-Afrikaanse muziek.

 

Tot slot van de avond trad H.M.V. nog éénmaal op met het nummer Back to Bennet van J. Schipper en sloot hiermee spectaculair de avond af en kwam er een einde aan een spectaculaire dag vol met slagwerk!